Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Specialitet italian: Lazanje me kungullesha dhe djathë

Lina

NeTeDy.com ?
STAFF
Adm Nt2
Regjistruar më
Tet 30, 2020
Mesazhe
45,731

Specialitet italian: Lazanje me kungullesha dhe djathë​


s-780x439.jpg


Specialitet vërtet i shijshëm me kungullesha dhe tri lloje djathërash. Lazanja, të cilën të gjithë e preferojnë, shndërrohet në diçka të re, shije e këndshme!


Përbërësit:
– 600 g kungullesha
– 50 g gjalpë
– 1 lugë e vogël erëza,
– Piper i bardhë,
– 12 fletë lazanje
– Kripë,
– 100 g gorgonzolë,
– 50 g mocarellë,
– 15 g parmezan.
Për salcë beshameli:
– 50 g gjalpë,
– 50 g miell gruri të bluar egër,
– 1 l qumësht
– 1 lugë e vogël piper të bardhë,
– Kripë.

Përgatitja:

Kungulleshat lani dhe grini për së gjati në feta të holla. Skuqni në gjalpë, hidhni erëza dhe hiqeni nga zjarri.

Lazanjat zieni në ujë me kripë (2-3 minuta), në të cilën keni hedhur disa pika vaj që fletët të mos ngjiten, apo përdorni lazanje që nuk zihen.

Për salcë beshameli, në gjalpë ngadalë skuqni miellin. Gradualisht hidhni qumësht të ngrohtë duke e përzier vazhdimisht derisa të përftoni përbërje të dendur të lëmuar. Shtoni erëzat, hidhni piper dhe sipas nevojës hidhni kripë.

Në fund të enës rezistuese ndaj zjarrit (30 x 19 cm) hidhni pak beshamel, radhisni një radhë lazanje, mbi to shpërndajini beshamelin, kungulleshat, mocarellën e grirë në rende apo gorgonzolen e grirë.
Në to vini fletët e lazanjës dhe përsëriteni procedurën, ashtu që në fletën e fundit të lazanjes hidhni beshamelin, djathin e grirë në rende dhe parmezanin.

Piqni rreth 25 minuta në furrë të ngrohur në 220 gradë Celsius.


Telegrafi.
 
Last edited:
Ja shkruaje ti mire
Un ta nis n sicili e ta mbyll n xhenova?
Po t them vetem 1 gje tvogel. Beshamelin gabim. Plus piperin e bardh e ke zevendesu, sepse esht arre muskat quhet. Nejse, edhe kshu si e ke hedh esht e shijshme?
 
Un ta nis n sicili e ta mbyll n xhenova?
Po t them vetem 1 gje tvogel. Beshamelin gabim. Plus piperin e bardh e ke zevendesu, sepse esht arre muskat quhet. Nejse, edhe kshu si e ke hedh esht e shijshme?

Besameli behet ne dy menyra

Nje duke skuqur miellin me gjalpë

Dhe nje tjeter ne qumesht te ftohte e duke trazuar

Sa per arrat varet si i përdorin ...une personalisht nuk e di se u quante shqip arra mushkat ( flm qe ma the
 

Specialitet italian: Lazanje me kungullesha dhe djathë​


s-780x439.jpg


Specialitet vërtet i shijshëm me kungullesha dhe tri lloje djathërash. Lazanja, të cilën të gjithë e preferojnë, shndërrohet në diçka të re, shije e këndshme!


Përbërësit:
– 600 g kungullesha
– 50 g gjalpë
– 1 lugë e vogël erëza,
– Piper i bardhë,
– 12 fletë lazanje
– Kripë,
– 100 g gorgonzolë,
– 50 g mocarellë,
– 15 g parmezan.
Për salcë beshameli:
– 50 g gjalpë,
– 50 g miell gruri të bluar egër,
– 1 l qumësht
– 1 lugë e vogël piper të bardhë,
– Kripë.

Përgatitja:

Kungulleshat lani dhe grini për së gjati në feta të holla. Skuqni në gjalpë, hidhni erëza dhe hiqeni nga zjarri.

Lazanjat zieni në ujë me kripë (2-3 minuta), në të cilën keni hedhur disa pika vaj që fletët të mos ngjiten, apo përdorni lazanje që nuk zihen.

Për salcë beshameli, në gjalpë ngadalë skuqni miellin. Gradualisht hidhni qumësht të ngrohtë duke e përzier vazhdimisht derisa të përftoni përbërje të dendur të lëmuar. Shtoni erëzat, hidhni piper dhe sipas nevojës hidhni kripë.

Në fund të enës rezistuese ndaj zjarrit (30 x 19 cm) hidhni pak beshamel, radhisni një radhë lazanje, mbi to shpërndajini beshamelin, kungulleshat, mocarellën e grirë në rende apo gorgonzolen e grirë.
Në to vini fletët e lazanjës dhe përsëriteni procedurën, ashtu që në fletën e fundit të lazanjes hidhni beshamelin, djathin e grirë në rende dhe parmezanin.

Piqni rreth 25 minuta në furrë të ngrohur në 220 gradë Celsius.


Telegrafi.
Një alternativë mjaft e mirë për vegjetarët.
Duhet provuar, patjetër ?
Erëzat besoj janë arrëmyshk apo muskat ?‍♀️
 
Besameli behet ne dy menyra

Nje duke skuqur miellin me gjalpë

Dhe nje tjeter ne qumesht te ftohte e duke trazuar

Sa per arrat varet si i përdorin ...une personalisht nuk e di se u quante shqip arra mushkat ( flm qe ma the
Sta thash me tkeq?
Nejse. Dit te mbare
 
Kur jemi te beshameli, unë përdori kripë të trashë, apo të pa bluar pluhur. Pastaj nuk e pëlqej shijen e piperit të bardhë. Më duket disi me shije ndryshe.
 

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.