Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Biskota të Buta me Qumësht

Lina

NeTeDy.com ?
STAFF
Adm Nt2
Regjistruar më
Tet 30, 2020
Mesazhe
45,731

Biskota të Buta me Qumësht – Perfekte për Çdo Ditë​



biskotat-750x500.jpg

Foto:Flickr


Përbërësit

360 gr miell
140 gr sheqer
100 gr gjalpë
100 ml qumësht
1 vezë
1 pako esencë vanilje
5 gr fryrës për ëmbëlsira
Kripë

Përgatitja

Për të nisur me përgatitjen e kësaj recete AgroWeb.org ju këshillon të shtoni gjalpin e prerë në kubikë në një enë të thellë, po aty shtoni sheqerin dhe shumë pak kripë.

Kini parasysh që gjalpi duhet të jetë në temperaturë ambienti, më pas vazhdoni duke i përzier të gjithë përbërësit.

Përdorni një lugë druri në mënyrë që të fromoni një masë të shkrifët e me kokrriza.

Shtoni vezën dhe filloni të përizeni me anë të një rrahësi elektrik, derisa të formohet një masë brumi kremoze e në fund hidhni esencën e vaniljes.

Teksa përzieni ende me rrahëse, shtoni quëmshtin në temperaturë ambienti.

Më pas sitni miellin pak nga pak, bashkë me fryrësin për ëmbëlsira. dhe do të formoni brumin e trrashë të biskotave tuaja.

Pasi brumi të jetë gati, kalojeni atë në një tavolinë pune, spërkateni me pak miell dhe filloni ta punoni me duar për disa momente.

Futeni në një qese plastike dhe lëreni në frigorifer për 30 minuta.

Kur kjo kohë të ketë kaluar, AgroWe.org ju këshillon që ta vendosni topin e brumit tuaj në një sipërfaqe të shtruar me letër pjekje dhe vendosini edhe një tjetër letër pjekje sipër.

Tani me anë të një petësi hapni një petë mesatare me trashësi deri në 1 cm.

Më pas hiqni letrën e pjekjes që ndodhet sipër brumit tuaj dhe me anë të një thike prisni biskotat në formë drejtkëndore apo në forma të tjera që ju dëshironi.

Do të përfitoni rreth 40 biskota të holla e të gjata të cilave në mës sipas dëshirës hapini nga një vrimë të vogël për t;i bërë më krokante.

Për pjekjen

Zgjidhni një tavë, shtrojeni me letrat e pjekjes që përdorët më parë kur hapët petën dhe vendosini biskotat një nga një në tavë duke i lyer me pak qumësht sipër.

Futini të piqen në furrë të parangrohur në temperaturë 180 gradë për 15-18 minuta.
Deri kur biskotat të fillojnë të marrin ngjyrë të artë.

Nxirrini nga furra dhe shijoni të ngrohta me qumësht, kakao apo çaj.

/AgroWeb.org
 

Postime të reja

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.