E fundit që vdes është shpresa.

ZEUS

Anetar i ri
ANETAR ✓
Mesazhe
242
Vendndodhja
Gjithandej
.. ⚡Zeusi ⚡vendos të promovojë toksorin-Adamin . Së pari ai i dha një grua, Pandora (e cila është mishërimi i të gjitha virtyteve femërore) duke porositur perënditë t'i jepnin asaj çdo vlerë pozitive.
Afërdita i dha asaj bukurinë Apolloni talentin për muzikë, Hermes dinakërinë dhe kuriozitetin, Athena rrobat zgjuarsinë, forcën, dhe më në fund Zeusi i dha asaj një arkë, me urdhër që të mos e hapte, për asnjë motiv.

Pandora, e cila nuk e mbajti dot kuriozitetin e saj, hapi kapakun, dhe të gjitha të këqijat e botës dolën që aty: pleqëria, xhelozia, sëmundja, dhimbja, çmenduria, veset...
Në fund të arkës kishte ngelur vetëm një gjë, shpresa, e cila nuk mundi të dilte menjëherë bashkë me të tjerët.
Njeriu, i cili para Pandorës kishte jetuar pa të këqija pa vdekje, filloi të ndjejë peshën e vuajtjeve tokësore, dhe toka u bë e ngjashme me ferrin. Përfundimisht, Pandora hapi përsëri arkën, duke nxjerrë jashtë shpresën, e cila jo për çudi quhet e fundit që vdiq.
By ⚡ Zeus ⚡
 

Attachments

  • Pandora_-_John_William_Waterhouse.jpg
    Pandora_-_John_William_Waterhouse.jpg
    153.2 KB · Shikuar: 14
Top