E Verteta dhe Realiteti...

CIBOX

Management team
Staff member
ADMIN
Kontributor
Sep 30, 2018
184
307
63
127.0.0.1
Ne egzistencat tuaja keni eksperimentuar, ne kerkimin tuaj te se vertetes, cdo aspekt te jetes qe ju ben te lire te mendoni se nuk keni fuqi por qe mund te m'poshtni ata qe kane. Sot nuk ka Besime fallse, ka vetem disa pika veshtrimi te se vertetes. Disa nga ato do te tingellojne me ju, disa te tjera jo. Gjithsesi c'do spekt i se vertetes tingellon me ke mendon se eshte e sinkronizuar.
C’do njeri prezantohet ashtu sikurse e verteta e tij krijon realitetin e tij dhe gjithashtu se si ajo transformon te verteten materiale. Ky proces e limiton drejt gjetjes se vertetes shpirterove nese ky shpirt nuk lidhet me te verteten Divine dhe fuqine. C’do e vertete qe kupton gjate rruges magazinohet ne nje tjeter nivel te “Vertete”.
Nuk egziston nje term i se Vertetes qe mund te eksperimentojme: rruga drejt se vertetes eshte e gjate dhe e perjetshme, duke i dhene c’do eksperience rritjen drejt vibrimeve me te larta dhe drejt kuptimit me te evoluar te se Vertetes.

Si mund ta kuptojme qe ne kemi gjetur te Verteten tone?! -- Kur jeta jone tingellon si pasqyrimi i nje jete plot gezim dhe dashuri te pa kondicionuar, kur jemi duke jetuar nje realitet te bollshem qe pasqyron te gjitha endrrat tona.-- Nese kete nuk e keni nuk jeni duke jetuar nje te Vertete apo besim te rreme, jemi thjesht duke jetuar nje aspekt te se Vertetes mbi te cilen duhet te mesojme akoma dhe qe me vone do te braktisim duke pranuar nje te Vertete tjeter.
Kerkimi yne i perjteshem drejt se Vertetes, i ka interesuar shume UNIT tone superior(ku memorizohet cdo gje e jona, koshienca superiore) gjate egzistencave tona te meparshme. C’do njera nga keto relative e niveleve te ndryshme te se Vertetes qe jemi gjithmone ne kerkim. C’do gje nga kjo e Vertete qe perceptojme, eshte reale per ne, dhe ka ende pjese te tjera te se Vertetes qe presin te zbulohen.

Personat ne jeten tone, qe ne mendonjme se na mashtrojne, jane thjesht duke ndare me ne te verteten e tyre. Nese ajo nuk tingellon me tonen nuk do te thote qe ajo nuk eshte e vertete, sepse ajo eshte e Verteta e Tyre. Ata po bashke-jetojne me ne, nje te vertete qe nje kohe ne e ndamin me Ta ne kete jete apo te tjera me perpara.
Nuk eshte roli im qe te ndryshoj te verteten tende, roli im eshte ai qe te vendos nese te lidhem me te verteten tende apo jo. Nese ndonjehere une behem pasqyre per dike, mos zotesia ime per te kuptuar te verteten e Tij, me ben qe une te mos jem me pasqyra e tij.
Nga kerkimi i perjetshem i se vertetes ndermjet eksperiencave te ndryshme, kemi kuptuar se e gjithe ajo c’fare kemi kerkuar per gjithe jeten zbulon se jemi Bij te Zotit. (njeriu kur arrin fundin e jetes se tij, kerkon Krijuesin, shume interesante kjo) zbulojme se jemi nje shkendije e burimit te drites qe eksperimenton te gjitha aspektet e se vertetes derisa te kthehemi tek e verteta reale e qenies tone.

C’do aspekt i se Vertetes eshte nje hap i rruges tone, nje eksperience e lidhjes sone me rrugen drejt Shtepise tone. Nuk duhet te egzistoje asnje gjykim ne lidhje me asnje aspekt te se vertetes se askujt. Ne jetojme te verteten qe njohim dhe qe besojme deri sa te besojme nje tjeter. Kur te kuptojme se c’do gje eshte e vertete, dhe qe c’do e vertete te con drejt Burimit(shtepise) do te gjejme te verteten me te cilen mund te lidhemi, ne menyre qe te jetojme nje jete plot gezim dhe paqe.
Paqe ne te gjitha Kufinjte.

Ti e ke ne dore, nga ty nis dhe perfundon cdo gje !!
 
Reactions: Jetmira and Zana

Chat Shqip, Njohje Online

Behuni pjesë e platformës së njohjeve online! Netedy është platforma e chatit më e madhe shqipfolëse! Aty ku mundesia për tu njohur me Vajza & Djem eshte bërë me e thjeshtë!