Ëmbëlsirë me mollë dhe rrush të thatë
Ëmbëlsirë me mollë dhe rrush të thatë, ideale për ditët me shi të vjeshtës.
Përbërësit:
- paketimi i kores së byrekut
- 1 kg mollë të thartë
- 50-70 g sheqer
- 50 g gjalpë
- Kanellë
- pak rum ose qumësht
- rrush i thatë
- sheqer pluhur
Lyejini koret me gjalpë të shkrirë dhe më pas vendosni mbi to mollët e grira.
Spërkateni me sheqer, kanellë dhe rrush të thatë që i keni zhytur më parë në rum ose qumësht.
Rrotulloni dhe vendoseni në një tepsi të veshur me letër furre.
I shpojmë koret me një kruese dhëmbësh sipër që të mos çahen.
Piqeni në furrë të parangrohur në 180 gradë për rreth 40 minuta.
Lëreni të ftohet pak, priteni byrekun dhe spërkateni me sheqer pluhur./LSh