Helikopteri i NASA-s i mbijeton natës së parë të acartë në Mars

Hera

Ετερως εγώ
Anetar i Stafit
ADMIN/E
Mesazhe
12,048
Vendndodhja
Me kembe ne toke

Helikopteri i NASA-s i mbijeton natës së parë të acartë në Mars​


1 33 750x430Helikopteri Ingenuity mbijetoi natën e parë në sipërfaqen e ftohtë të Marsit, një moment i rëndësishëm në udhëtimin e “rotorcraft” përpara fluturimit historik.

Krateri Jezero, një shtrat i lashtë liqeni në Mars dhe vendi aktual i roverit të Perseverance dhe helikopterit Ingenuity, mund të ulet në temperatura deri -55 gradë Celsius.
Kjo është mjaft e ulët për të bërë dëme të konsiderueshme në pjesët elektrike dhe bateritë e helikopterit, raporton cnn.
Helikopteri u shkëput përfundimisht më 3 prill nga barku i roverit të “Këmbëngulja”, ku ishte vendosur para se roveri të nisej nga Toka në muajin korrik.


Fluturimi, i cili mund të ndodhë më shpejt sesa ishte planifikuar më 11 prill, do të jetë i pari i mundësuar, i kontrolluar në një planet tjetër."Balkanweb"
 
Top