Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Japrakë me lakër të bardhë

Lina

NeTeDy.com ?
STAFF
Adm Nt2
Regjistruar më
Tet 30, 2020
Mesazhe
45,731

Japrakë me lakër të bardhë​


C4d45eaf 5d03 45e4 947a 1d31594bdf71

lg.php

Përbërësit

1 lakër e bardhë mesatare
500 gr mish të grirë
200 gr oriz
1 qepë e thatë
1 qepë e njomë
1 karrotë
Vaj ulliri
Kripë
Piper i zi
Majdanoz/kopër/nenexhik

Për salcën:
2 të verdha veze
2 limona
1 lugë niseshte
Kopër

Përgatitja
Lakrës së bardhë i heqim pjesën e bishtit duke formuar një vrime. Në ujin që po zien, e vendosim lakrën me vrimen për poshtë dhe e ziejmë për 10 min afërsisht duke i shkëputur fletët një e nga një.

Bashkojmë mishin e grirë me orizin, qepët e grira imët, 1/4 nga tufat e majdanozit, koprës dhe nenexhikut, shtojmë kripën dhe piperin dhe formojmë brumin me të cilin do të mbushim japrakët.
Marrim gjethet një e nga një, heqim kërcellin e trashë dhe i mbushim me një lugë gjelle mbushje ose 2 nëse gjethet janë shumë të mëdhaja. I rrotullojmë duke i mbështjellë dhe i vendosim në një tavë ku në fund kemi shtruar disa fletë lakre bashkë me degë nga erëzat. I vendosim në rradhë deri lart në tenxhere, i mbulojmë me ujë, shtojmë vaj ulliri, vendosim një pjatë lart dhe i lëmë të ziejnë për 1,5 orë në temperaturë mesatare, duke shtuar ujë herë pas here në mënyre që të ketë deri në lartësinë e pjatës.

Për salcën do rrahim të verdhat e vezëve me lëngun e 2 limonave. Shtojmë niseshte, kripë si dhe e hollojmë me lëngun e tenxheres që po zien në mënyrë që të bëjmë lidhjen. Më pas e shtojmë brënda në tenxhere duke e tundur atë, që salca të shkojë kudo dhe të lidhet dhe me pjesën tjetër të lëngut të japrakëve.
 

Postime të reja

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.