Karli i Madh, misteret e tmerrshme që fshihte “Perandori i Romakëve”

Juno

ⓃⒺⓉⒺⒹⓎ.ⒸⓄⓂ
Staff member
ADMIN
Jul 25, 2017
9,442
8,275
113
35
Space
www.Albchati.Com
30833
Karli i Madh, ishte një nga figurat më të mëdha të Evropës mesjetare, që bashkoi pjesën më të madhe të Evropës Perëndimore dhe Qendrore, në atë që u bë e njohur si Perandoria Karolingiane. Në vitin 800, ai u kurorëzua nga Papa Leoni III si “Perandori i Romakëve” – i pari në një linjë perandorësh romakë të shenjtë, që do të zgjaste deri në vitin 1806.
Karli i Madh, ishte ndërkohë një njeri i çuditshëm, që përfshihej shpesh në marrëdhënie inçesti dhe nekrofilie. Ai kishte një marrëdhënie inçestuale me motrën e tij Gillen, dhe pati prej saj një djalë/nip, të quajtur Roland. Por shkuarja me motrën e vet, nuk ishte më e keqja më e madhe:Karli i Madh, kishte një mani për të fjetur me kufomat.
Një mori tekstesh nga shekulli IX, i referohen vazhdimisht gjesteve të tilla makabre nga Karli i Madh, por ai vetë refuzoi për një kohë të gjatë të rrëfente disa “mëkate të padëmshme”. Ai më në fund e pranoi, dhe kërkoi aprovimin për atë që disa studiues modern mendojnë se ishte një anim i tij nga nekrofilia. Kjo gjë i dha hov legjendave, ku Karli i Madh kaloi nga kënaqja e epsheve të tij seksuale me kufoma të rastësishme, tek fjetja me kufomën e gruas së tij, pasi
ajo kishte vdekur.
 

Chat Shqip, Njohje Online

Behuni pjesë e platformës së njohjeve online! Netedy është platforma e chatit më e madhe shqipfolëse! Aty ku mundesia për tu njohur me Vajza & Djem eshte bërë me e thjeshtë!