Më të mëdha se piramidat e Egjiptit, varret 1600-vjeçare në formë vrime çelësi

Nete2

ⓃⒺⓉⒺⒹⓎ.ⒸⓄⓂ
ANETAR ✓
Mesazhe
2,451
Location
Tiranë
Legjenda thotë se për të krijuar varret “kofun”, ditën punonin njerëzit dhe natën perënditë.

Të ngjashme për nga përdorimi me piramidat e Egjiptit, këto varre, të cilat kanë ekzistuar që 1600 vite më parë nëpër Japoni, ishin një mënyrë për të shprehur pushtetin e personit që varrosej brenda tyre.

Të mbrojtura nga UNESCO, shumë prej tyre nuk janë lejuar të hapen e të gërmohen nga arkeologët, ndaj mbeten një mister i madh.

Ato çfarë e ngacmojnë edhe më shumë kureshtjen, janë përmasat e këtyre monumenteve, që për nga sipërfaqja janë më të mëdha se piramidat e Egjiptit.j.l./ dita
 

Chat Shqip, Njohje Online

Behuni pjesë e platformës së njohjeve online! Netedy është platforma e chatit më e madhe shqipfolëse! Aty ku mundesia për tu njohur me Vajza & Djem eshte bërë me e thjeshtë!

Top