Monolite

ZEUS

Anetar i ri
ANETAR ✓
Mesazhe
1,096
Vendndodhja
Gjithandej dhe askund
"Mos e krahasoni më veten me të tjerët. Hiqni vëmendjen nga ato që kanë të tjerët. Nga suksesi i tyre. Nga lumturia e tyre. Nga marrëdhëniet e tyre të mrekullueshme. Nga rezultatet që ata kanë arritur. Nga bollëku i tyre.
Kur bëni krahasime, përjetoni mungesë, zili; është rezistencë ndaj jush ndaj asaj ku jeni, ndaj asaj që jeni. Ndiheni larg nga vendi ku duhet të jeni, larg shtëpisë, larg jetës. Por jeta është këtu; jeta nuk është kurrë larg.
Largojeni vëmendjen nga ajo që bëjnë të tjerët dhe ftojeni atë më afër jush, atje ku jeni, pranë frymëmarrjes, ndjesive të trupit. Ndjeni lidhjen tuaj me tokën, tokëzimin e pranisë suaj. Lejoni vetes të ndjeni atë që po ndjeni: trishtimin, zemërimin, madje edhe dëshpërimin. Lërini këta mysafirë antikë të lëvizin përmes jush sot. Ju nuk i keni krijuar ato dhe nuk është puna juaj të hiqeni qafe prej tyre.
Ju nuk jeni një "person" i fiksuar në kohë dhe hapësirë, por një enë, një enë aktuale për çdo mendim, çdo ndjenjë, çdo shpresë, çdo ëndërr, çdo valë trishtimi apo gëzimi.
Bollëku yt qëndron në frymën tënde, mik, në afërsinë tënde me tokën, në origjinalitetin tënd, në zemrën tënde të hapur, në aftësinë tënde për të qeshur me seriozitetin e kësaj bote.
Ti je mjaft i gjerë, përtej ç'do krahasimit"
2001-space-odyssey-noir-poster-manev-670x274.jpg
"Zgjimi shpirtëror nuk është një gjendje, një përvojë ose një qëllim që duhet të arrihet në të ardhmen. Siç mësoi Buda, nuk është një arritje mbinjerëzore. Nuk është e nevojshme të shkoni në Indi për ta gjetur atë. Nuk është një gjendje e veçantë përsosmërie e rezervuar për qeniet e ndriçuara, pak fat dhe të privilegjuar. Nuk është një përvojë jashtë trupit dhe nuk përfshin të jetosh në një shpellë, duke u shkëputur nga realiteti i kësaj bote. Nuk mund t'ju kalohet nga një mësues feje ekstravagant, as nuk mund të merret, ose humbet. Ju nuk keni pse të bëheni dishepull ose ndjekës i dikujt.
Është një ftesë e vazhdueshme dhe e lashtë - gjatë çdo momenti të jetës suaj - të përqafoni veten saktësisht siç jeni, në të gjithë lavdinë tuaj" :)

(Jeff Foster)

Për netedy by ⚡ Zeus ⚡
 

Luledielli

🌻🌻🌻
Anetar i Stafit
N2t Mod
Mesazhe
6,005
Mosha
29
Vendndodhja
Camëria
"Mos e krahasoni më veten me të tjerët. Hiqni vëmendjen nga ato që kanë të tjerët. Nga suksesi i tyre. Nga lumturia e tyre. Nga marrëdhëniet e tyre të mrekullueshme. Nga rezultatet që ata kanë arritur. Nga bollëku i tyre.
Kur bëni krahasime, përjetoni mungesë, zili; është rezistencë ndaj jush ndaj asaj ku jeni, ndaj asaj që jeni. Ndiheni larg nga vendi ku duhet të jeni, larg shtëpisë, larg jetës. Por jeta është këtu; jeta nuk është kurrë larg.
Largojeni vëmendjen nga ajo që bëjnë të tjerët dhe ftojeni atë më afër jush, atje ku jeni, pranë frymëmarrjes, ndjesive të trupit. Ndjeni lidhjen tuaj me tokën, tokëzimin e pranisë suaj. Lejoni vetes të ndjeni atë që po ndjeni: trishtimin, zemërimin, madje edhe dëshpërimin. Lërini këta mysafirë antikë të lëvizin përmes jush sot. Ju nuk i keni krijuar ato dhe nuk është puna juaj të hiqeni qafe prej tyre.
Ju nuk jeni një "person" i fiksuar në kohë dhe hapësirë, por një enë, një enë aktuale për çdo mendim, çdo ndjenjë, çdo shpresë, çdo ëndërr, çdo valë trishtimi apo gëzimi.
Bollëku yt qëndron në frymën tënde, mik, në afërsinë tënde me tokën, në origjinalitetin tënd, në zemrën tënde të hapur, në aftësinë tënde për të qeshur me seriozitetin e kësaj bote.
Ti je mjaft i gjerë, përtej ç'do krahasimit"
View attachment 102019
"Zgjimi shpirtëror nuk është një gjendje, një përvojë ose një qëllim që duhet të arrihet në të ardhmen. Siç mësoi Buda, nuk është një arritje mbinjerëzore. Nuk është e nevojshme të shkoni në Indi për ta gjetur atë. Nuk është një gjendje e veçantë përsosmërie e rezervuar për qeniet e ndriçuara, pak fat dhe të privilegjuar. Nuk është një përvojë jashtë trupit dhe nuk përfshin të jetosh në një shpellë, duke u shkëputur nga realiteti i kësaj bote. Nuk mund t'ju kalohet nga një mësues feje ekstravagant, as nuk mund të merret, ose humbet. Ju nuk keni pse të bëheni dishepull ose ndjekës i dikujt.
Është një ftesë e vazhdueshme dhe e lashtë - gjatë çdo momenti të jetës suaj - të përqafoni veten saktësisht siç jeni, në të gjithë lavdinë tuaj" :)

(Jeff Foster)

Për netedy by ⚡ Zeus ⚡
Sa të nevojshme i kisha këto fjalë tani 😊
 

Dee

Aquila non capit muscas
ANETAR ✓
Mesazhe
5,493
Krahasimi me të tjerët është i arsyeshëm vetëm si mjet inspirimi. Por, duhet mbështetur në aftësitë personale se si duhet arritur deri atje. Përndryshe, kopja mbetet kopje.
 

HERA

Ετερως εγώ
Anetar i Stafit
Adm Nt2
Mesazhe
18,434
Vendndodhja
Me kembe ne toke
S'dua te krahasohen ...dua te jem ne veten time qofte me e mirat apo me gabimet e mia
 

ZEUS

Anetar i ri
ANETAR ✓
Mesazhe
1,096
Vendndodhja
Gjithandej dhe askund
Unë i kam ushqyer demonët e mi me pranim dhe dëgjim.
I bëra të ulen përreth meje, duke i thirrur ata në emër.
Që atëherë nuk më frikësojnë më, dhe më janë bërë aleatë të fuqishëm.
download (3).jpeg
Ata kishin shumë emra:
Shantazhe, zemërim, padukshmëri, pamjaftueshmëri, faj, plagë dashurie, dhimbje, humbjeje, frikë ...
Për sa kohë që i luftova ose i injorova ata gllabëruan jetën dhe marrëdhëniet e mia.
Ata duhet të përqafohen ... vetëm në këtë mënyrë ata do të hapin dyert e rilindjes.
Secili prej tyre ka një histori për të treguar, dëgjojeni atë.
Demonët janë si dragoit, ata duhet të qetësohen, nuk duhet të vriten.

By ⚡ Zeus ⚡
Përpunuar nga një tekst të Bride An Geal]
 

ZEUS

Anetar i ri
ANETAR ✓
Mesazhe
1,096
Vendndodhja
Gjithandej dhe askund
"Kohët e vështira krijojnë njerëz të fortë, burrat e fortë krijojnë kohë të lehta.
Kohët e lehta krijojnë burra të dobët, burrat e dobët krijojnë kohë të vështira."
gladiator.jpgShumë nuk do ta kuptojnë, por luftëtarë duhet të rriten, jo parazitë.
 

ZEUS

Anetar i ri
ANETAR ✓
Mesazhe
1,096
Vendndodhja
Gjithandej dhe askund
Mos harroni se e vërteta e madhe është e fshehur nën ligjin e misterit. Njohuria universale mund t'u zbulohet vetëm vëllezërve tanë që janë përballur me sprovat tona. E vërteta duhet të matet sipas intelektit, maskuar për të dobëtit, gjë që do t'i bënte njerëzit të çmendur, të fshehur nga të pabesët, të cilët mund të kapnin vetëm disa fragmente prej të cilave do të bënin një armë vdekjeprurëse.

Mbylle të vertetën në zemrën tënde dhe lejo të flasë përmes punëve të tua.
Shkenca do të jetë forca jote; besa shpata jote; dhe heshtja forca e blinduar dhe e padepërtueshme.
IMG_20210605_213615.jpg- Hermes Trismegistus-- Edmund Blair Leighton, The Accolade-
 

ZEUS

Anetar i ri
ANETAR ✓
Mesazhe
1,096
Vendndodhja
Gjithandej dhe askund
"Nga e gjen ego energjinë e saj? Egoja ushqehet nga dëshira juaj për të qenë ndryshe. Ju jeni të varfër dhe doni të jeni të pasur - egoja thith energjinë, frymën e saj. Ju jeni injora...t dhe doni të jeni të mençur - ego thith energji.

Unë e kuptoj procesin e egos. Si jeton egoja? Egoja jeton nga tensioni midis asaj që je dhe asaj që dëshiron të jesh. A dëshiron të jetë b - egoja është bërë nga ky tension. Si vdes egoja? Egoja vdes kur e pranon veten ashtu siç je. Nese ju thoni: "Unë jam mirë kështu si jam, jam mirë aty ku jam. Unë qëndroj ashtu siç më dëshiron ekzistenca...."

Nëse i keni braktisur të gjitha mendimet për të ardhmen - se unë duhet të bëhem kjo apo ajo - egoja shkrihet. Egoja jeton nga e kaluara dhe e ardhmja. Egoja jeton nga e kaluara: "Unë e bëra këtë, e bëra atë" - gjithçka ka kaluar. Dhe egoja thotë: "Do ta bëj, do të të tregoj se mund ta bëj." Kjo është e gjitha e ardhmja. Në të tashmën, egoja nuk ekziston. Nëse jetoni në të tashmën, egoja zhduket. Kjo është vdekja e egos. Hyrja dhe qëndrimi në të tashmën është vdekja e egos. "
- Osho
IMG_20210716_064924.jpg
By ⚡⚡
 

ZEUS

Anetar i ri
ANETAR ✓
Mesazhe
1,096
Vendndodhja
Gjithandej dhe askund
Vetëm njerëzit e irrituar pretendojnë pushtet, si hakmarrje. Kjo është arsyeja pse ato janë të rrezikshem. Vetëm të zhgënjyerit përbëjnë sisteme fuqie të bazuara në trishtim. Ata kanë nevojë për trishtimin e të tjerëve. Ata mund të mbretërojnë vetëm duke i bërë skllevër, sepse skllavëria është pikërisht regjimi në të cilin pushteti zvogëlohet. Njerëzit me pushtet gjithmonë do të vendosin regjime të bazuara në trishtim. Për t'a kuptuar: "Bëni pendim!".

Ose: "Urreni këtë apo atë!". A nuk keni dikë që të urreni?? Urreni veten!
IMG_20210721_122534.jpg
Deleuze, "Çfarë mund të bëjë një trup?
 

ZEUS

Anetar i ri
ANETAR ✓
Mesazhe
1,096
Vendndodhja
Gjithandej dhe askund
Erdhet lakuriq në këtë botë. Dhe do të shkoni përsëri lakuriq.
Keni ardhur të dobët. Aq të dobët do të largoheni përsëri.
Ju keni ardhur pa para dhe materiale.
Do të largoheni pa para dhe materiale.
Dushi juaj i parë? ishte dikush që ju lau.
Dushi juaj i fundit? dikush do ju laje.
Ky është njeriu!
Atëherë, pse kaq shumë krenari, kaq shumë ligësi, kaq shumë zili, kaq shumë urrejtje, kaq shumë inate, kaq shumë egoizëm ...?
Kemi kohë të kufizuar në Tokë dhe e harxhojmë atë për kotësira.
(Katia Stella)
prisoner-atlas.jpg
 

ZEUS

Anetar i ri
ANETAR ✓
Mesazhe
1,096
Vendndodhja
Gjithandej dhe askund
"Unë ju paralajmëroj, kushdo që të jeni ..: Oh ju që dëshironi të hetoni misteret e Natyrës, nëse nuk mund të gjeni atë që kërkoni brenda vetes, nuk mund ta gjeni as jashtë. Nëse i injoroni mrekullitë e shtëpisë tuaj, si prisni të gjeni mrekulli të tjera..? Thesari i perëndive është i fshehur në ju. Oh Njeri, njihe veten dhe do të njohësh Universin e Zotit",
- Orakulli i Delfit

FB_IMG_1626980133104.jpg
 

HERA

Ετερως εγώ
Anetar i Stafit
Adm Nt2
Mesazhe
18,434
Vendndodhja
Me kembe ne toke
Erdhet lakuriq në këtë botë. Dhe do të shkoni përsëri lakuriq.
Keni ardhur të dobët. Aq të dobët do të largoheni përsëri.
Ju keni ardhur pa para dhe materiale.
Do të largoheni pa para dhe materiale.
Dushi juaj i parë? ishte dikush që ju lau.
Dushi juaj i fundit? dikush do ju laje.
Ky është njeriu!
Atëherë, pse kaq shumë krenari, kaq shumë ligësi, kaq shumë zili, kaq shumë urrejtje, kaq shumë inate, kaq shumë egoizëm ...?
Kemi kohë të kufizuar në Tokë dhe e harxhojmë atë për kotësira.
(Katia Stella)
View attachment 109335

Shume rreale kjo .....erdhem vetem ikim vetem
 

Konkursi i Letersise

 • Melankolia

  Votes: 2 9.1%
 • Per Dashurine

  Votes: 0 0.0%
 • Ambjenti i Iluzionit

  Votes: 1 4.5%
 • Era...

  Votes: 2 9.1%
 • Nese...

  Votes: 2 9.1%
 • Dikur..

  Votes: 3 13.6%
 • Femijeria

  Votes: 12 54.5%
Top