[NodeJS] Nderto Bot Telegram me komanda te personalizuara.

molecule

{true ? false}
Webmaster
Mesazhe
4,853
Location
127.0.0.1
Ky tutorial ju ndihmon qe te ndertoni nje bot tuajin per telegram. Thjeshte dhe paster ju ndihmon te automatizoni veprimet qe beni me antaret e tjere te grupit.
Keni dhe bote online falas qe jua bejne kete gje por ky tutorial ju ben te kuptoni thjeshtesine qe ju jep kjo librari dhe mbi te gjitha ju lejon te ekzekutoni funksione te ndryshme per te marre te dhena nga webet tjera ose per te bashkvepruar me databasen per informacion.

Ide 1) Bot per bashkveprime me te dhena Filmash.
Ide 2) Bot per bashkveprime me webin tend per ndeshje live etc..
Ide 3) Bot per Bitcoin live currency.
Ide 4) Bot per giveway video-lorja.
Etj.. Etj..

Fillimisht krijo 1 bot tek @BotFather dhe merrni Token e botit qe krijuat.

Krijo nje folder dhe nje file package.json

JSON:
{
 "name": "telegram-bot-by-molecule",
 "version": "1.0.0",
 "description": "Telegram Bot By molecule",
 "main": "index.js",
 "scripts": {
  "test": "echo \"Error: no test specified\" && exit 1"
 },
 "author": "molecule",
 "license": "ISC",
 "dependencies": {
  "node-telegram-bot-api": "^0.40.0",
 }
}
Qe te instalohen dependecies hap CMD dhe shko tek folderi projektit bej komanden: npm install
Pasi mbaron procesi instalimit -> Krijo nje file: index.js

Startojme librarine:
JavaScript:
const TelegramBot = require('node-telegram-bot-api');
// xxToken-BotFather = Nderroje me token qe more nga BotFather;
const bot = new TelegramBot("xxToken-BotFather", {
polling: true
});

// -> /testEmero komanden si e do.
bot.onText(/\/test/, (msg, match) => {
// marrim chat_id dhe e ruajme sepse na duhet per te kthyer pergjigje boti kur permendet komanda.
// chat_id eshte useri ose grupi ose kanali;

const chatId = msg.chat.id;

// match.input jane mesazhet qe qarkullojne ne privat te botit ose ne kanal.
// eliminojme komanden nga teksti qe do marrim keshtu;
var text = match.input.replace('/test ', '');

// Kthejme pergjigje kur specifikohet komanda;

bot.sendMessage(
chatId,
'Sapo bere komanden /test me argumenta: '+text,
);

});
Rezultati:Per te ndare argumentat beni keshtu:
JavaScript:
// ndarja argumentave;
var argX = text.split(' ');
var arg1 = argX[0]; // arg1
var arg2 = argX[1]; // arg2
var arg3 = argX[2]; // arg3
{ / pastaj pjesa tjeter... / }

Happy Coding.
:)
 

Chat Shqip, Njohje Online

Behuni pjesë e platformës së njohjeve online! Netedy është platforma e chatit më e madhe shqipfolëse! Aty ku mundesia për tu njohur me Vajza & Djem eshte bërë me e thjeshtë!

Juno

ⓃⒺⓉⒺⒹⓎ.ⒸⓄⓂ
Kontributor
Mesazhe
14,329
Location
Space
Na nderto pak ate kodin per Horoskopin o mole djali.
 

Lori

Designed to be alone
ANETAR ✓
Mesazhe
745
Mosha
28
Ky tutorial ju ndihmon qe te ndertoni nje bot tuajin per telegram. Thjeshte dhe paster ju ndihmon te automatizoni veprimet qe beni me antaret e tjere te grupit.
Keni dhe bote online falas qe jua bejne kete gje por ky tutorial ju ben te kuptoni thjeshtesine qe ju jep kjo librari dhe mbi te gjitha ju lejon te ekzekutoni funksione te ndryshme per te marre te dhena nga webet tjera ose per te bashkvepruar me databasen per informacion.

Ide 1) Bot per bashkveprime me te dhena Filmash.
Ide 2) Bot per bashkveprime me webin tend per ndeshje live etc..
Ide 3) Bot per Bitcoin live currency.
Ide 4) Bot per giveway video-lorja.
Etj.. Etj..

Fillimisht krijo 1 bot tek @BotFather dhe merrni Token e botit qe krijuat.

Krijo nje folder dhe nje file package.json

JSON:
{
 "name": "telegram-bot-by-molecule",
 "version": "1.0.0",
 "description": "Telegram Bot By molecule",
 "main": "index.js",
 "scripts": {
  "test": "echo \"Error: no test specified\" && exit 1"
 },
 "author": "molecule",
 "license": "ISC",
 "dependencies": {
  "node-telegram-bot-api": "^0.40.0",
 }
}
Qe te instalohen dependecies hap CMD dhe shko tek folderi projektit bej komanden: npm install
Pasi mbaron procesi instalimit -> Krijo nje file: index.js

Startojme librarine:
JavaScript:
const TelegramBot = require('node-telegram-bot-api');
// xxToken-BotFather = Nderroje me token qe more nga BotFather;
const bot = new TelegramBot("xxToken-BotFather", {
polling: true
});

// -> /testEmero komanden si e do.
bot.onText(/\/test/, (msg, match) => {
// marrim chat_id dhe e ruajme sepse na duhet per te kthyer pergjigje boti kur permendet komanda.
// chat_id eshte useri ose grupi ose kanali;

const chatId = msg.chat.id;

// match.input jane mesazhet qe qarkullojne ne privat te botit ose ne kanal.
// eliminojme komanden nga teksti qe do marrim keshtu;
var text = match.input.replace('/test ', '');

// Kthejme pergjigje kur specifikohet komanda;

bot.sendMessage(
chatId,
'Sapo bere komanden /test me argumenta: '+text,
);

});
Rezultati:Per te ndare argumentat beni keshtu:
JavaScript:
// ndarja argumentave;
var argX = text.split(' ');
var arg1 = argX[0]; // arg1
var arg2 = argX[1]; // arg2
var arg3 = argX[2]; // arg3
{ / pastaj pjesa tjeter... / }

Happy Coding.
:)
Mendoj qe duhet ti thjeshtosh pak termat informatikë.
Une psh di te perdor vetem microsoft office😂
Keto i kuptoj gjysem per gjysem. Se kam shume idene as per cfare behet fjale konkretisht.
 
Top