Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Pastiço me Spinaq

Lina

NeTeDy.com ?
STAFF
Adm Nt2
Regjistruar më
Tet 30, 2020
Mesazhe
45,731

Pastiço me Spinaq​



pastico.jpg





Kombinimet e produkteve për të realizuar një pastiço të mirë janë pafund por kuzhinierja Aida Marku ka përzgjdhur të na tregojë hap pas hapi realizimin e një pastiçoje me spinaq.


Përbërësit:
– Makarona për pastiço
– Spinaq
– Gjizë
– Djathë kaçkavall
– Vezë
– Miell
– Qepë të njoma
– Domate të thata
– Majdanoz
– Vaj ulliri
– Qumësht
– Arrë moskat
– Kripë
– Piper


Përgatitja:
Në fillim vendosim makaronat të ziejnë në ujë të valuar me pak kripë. I lemë të ziejnë ndërkohë grijmë qepën e njomë. Vendosim vaj ulliri në një tigan dhe kavardizim qepën. Kur qepa zbutet hedhim spinaqin e grirë që të kavaradiset bashkë me qepën dhe e mbulojmë me një kapak. Ndërkohë makaronat duhen hequr nga uji pak më parë se zakonisht. Nëse etiketa thotë që duhen zier 8 minuta ne do ti heqim për 4 minuta sepse ato do të ziejnë përsëri në furrë.

Pasi i kullojmë ujin, makaronat i vendosim në një tavë të thellë dhe i hedhim pak vaj ulliri që mos të na ngjisin. Më pas përgatisim dy kokrra vezë që do ti hedhim brenda tek makaronat. Ndërsa rrahim vezën i hedhim brenda pak gjizë, piper, kripë dhe pak qumësht. Për ti dhënë pak shije më të fortë i hedhim edhe domate të thata. Të gjithë këtë përzierje e hedhim tek makaronat në mënyrë që të lidhen në një masë të vetme. Kur shohim që spnaqi dhe qepa që kishim në tigan janë zbutur mjaftueshëm i heqim nga flaka për tu ftohur pak. Ndërkohë përgatisim salcën beshamel.

Në një tigan hedhim pak vaj ulliri, rreth 100ml, 3 lugë të plota miell, i kaurdisim për 3 – 4 minuta dhe më pas hedhim qumështin që e kemi pak të ngrohtë. Qumështin e hedhim pak nga pak dhe jo të gjithin njëherësh. E perziejmë vazhdimisht që mos të na ngjisi. Kur salca bëhet kremoze i hedhim piper të bardhë, arrë moskat, djathë kaçkavall dhe të verdhat e vezës. Ndërkohë spinaqi është ftohur dhe e shtrojmë tek makaronat së bashku me salcën beshamel. I hedhim majdanoz të freskët dhe pak djathë kackavall dhe tava është gati për pjekje. E lemë në furrë për 30 minuta me temperaturë 200 gradë. Pas 30 minutash e nxjerrim dhe e lemë të ftohet pak para se ta presim për ta servirur.


Top Channel
 

Postime të reja

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.