Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Patate të mbushura në furrë

Lina

NeTeDy.com ?
STAFF
Adm Nt2
Regjistruar më
Tet 30, 2020
Mesazhe
45,731

Patate të mbushura në furrë- receta më e veçantë plot shije​


pp-780x439.jpg


Përbërësit

4 patate mesatare
1 vezë
4-5 domate të vogla
1 lugë gjelle djathë kaçkavall i girë
2 lugë gjelle djathë i bardhë
kripë
piper i zi
vaj ulliri
majdanoz

Përgatitja

Për të nisur me përgatitjen e kësaj recete, AgroWeb.org ju këshillon të filloni duke zier patatet në një tenxhere me uje për 10-15 minuta.
Ziejini ato bashkë me lëkurën e më pas kullojini dhe lërini të ftohen në një pjatë.
Bëni kujdes të mos i zieni shumë patatet, pasi do të piqni më vonë edhe në furrë.
Kur të jenë të ftohta, prisni disa cm pjesën sipër të tyre përsëgjati dhe me anë të një luge, hiqni me kujdes tulin e brendëshëm.
Pastrojini tërësisht patatet nga pjesa e brendëshme duke i lënë ato bosh, por me anët dhe bazamentin të trrashë.
Hidhni tulin në një enë të thellë, bashkë me vezën, djathin e bardhë, atë kaçkavall, kripë dhe piper të zi.
Përziejini të gjithë këta përbërës mirë në enë, dërisa të formohet një masë kompakte e trrashë.
Mbushini patatet që latë mënjanë më parë, me përzierjen e tulit që përgatitët më lart duke e ngjeshur mirë.
Ndërkohë zgjidhni një tavë mesatare, spërkateni me vaj ulliri dhe shtoni domatet e vogla apo ato që ju dëshironi.
Vendosni aty dhe patatet me kujdes, duke i spërkatur me pak vaj dhe futini në furrë të ngrohtë.
Piqini në temperaturën 180 gradë C për 20-25 minuta.
Nxirrini nga furra, lërini të ftohen për 2-3 minuta dhe shtoni pak majdanoz sipër sipas dëshirës.
Më pas mund ti shërbeni nëpër pjata për ti shijuar
 

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.