Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Patëllxhanë të Pjekur me Djathë

Lina

NeTeDy.com ?
STAFF
Adm Nt2
Regjistruar më
Tet 30, 2020
Mesazhe
45,731

Receta e Përsosur e Patëllxhanëve të Pjekur me Djathë​

patellxhane-djathe-ok-750x500.jpg

Foto: Flickr

Patëllxhanët janë ndër perimet fantastike që pavarësisht mënyrës apo recetës së përgatitjes të tërheqin përherë oreksin.
Vlerat fantastike të patëllxhanit vijnë kryesisht nga vitaminat dhe mineralet. Patëllxhani është i mbushur me vitamina C, K, B6, magnez, fosfor, bakër, fibër, acid folik, potas dhe mangan.
Të përgatitur në gjellë e tava të ndryshme, sallata apo edhe turshi, patëllxhanët të mrekullojnë me shijen e tyre fantastike në çdo recetë gatimi.
Agroweb.org ju sugjeron më poshtë përgatitjen e patëllxhanëve të pjekur me djathë, një recetë e thjeshtë dhe shumë e shijshme.
Kjo recetë kërkon pak kohë në përgatitje dhe është një kombinim i shkëlqyer i patëllxhanëve dhe djathit të bardhë, vezëve dhe erëzave.

Përbërësit:
(Përbërësit më poshtë janë për 4-5 persona)
1 kg patëllxhanë
4-5 lugë gjelle me djathë të bardhë të thërrmuar
2 kokrra vezë
2 filxhanë kafeje me vaj ulliri
Pak gjalpë të freskët për spërkatje
Kripë
Piper i zi
Piper i kuq
Majdanoz

Përgatitja:

Patëllxhanëve u hiqen bishtat dhe priten në dy pjesë për së gjati.

Për të larguar hidhësinë e tyre, vendosen në një enë me ujë me kripë dhe lihen aty për gjysmë ore.
Më pas kullohen dhe skuqen lehtë ose futen në furrë të spërkatura me vaj ulliri, kripë dhe me pak ujë që të zbuten.

Ndërkohë, përgatisim mbushjen.

Në një enë rrahim vezët.
Shtojmë djathin e thërrmuar (nëse preferoni ju përdorni edhe djathë kaçkavall në vend të djathit të bardhë), majdanozin e grirë hollë dhe piperin e zi dhe të kuq.

Më pas, patëllxhanët e zbutur në furrë, mbushen me masën e përgatitur, vendosen që të piqen në furrë dhe sipër spërkaten me pak gjalpë.

Nëse preferoni në masën e mbushjes mund të shtoni edhe 1 domate të prerë në kubikë të vegjël.
Patëllxhanët e pjekur me djathë shoqërohen në mënyrë fantastike me sallata të freskëta të stinës, sallatë ullinj, turshi të ndryshme, bukë të thekur etj.

/AgroWeb.org
 

Postime të reja

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.