Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Petullat e fshira të Korçës

VolkaN

Mess with the best, die like a rest.
ANETAR ✓
Regjistruar më
Nën 16, 2017
Mesazhe
48
petetelll.jpg

Është një recetë e thjeshtë, me pak përbërës. Po ju sjell dy variantet sipas meje, korçarët mbase i bëjnë edhe ndryshe por mua më pëlqen të provoj dhe disa gjera i ndryshoj :) Gjëja e parë që do bëjmë janë palaçinkat.
Ato origjinalet bëhen me ujë, jo me qumësht, si palaçinkat e zakonshme. Unë i bëra me qumësht, por pa vezë.

Përbësit:
Miell 800 gr
Kripë
3 lugë vaj
Qumështin e shtojmë me sy, aq sa të bëhet një masë jo shumë e trashë, as e lëngshme fare sepse nuk lidhet.
Për mbushjen kam përdorur dy variante, njëra me gjizë të njomë, e perzier me kajmak e tjetra me djathë të thërrmuar.

Për shëlliren ku do ''lahen'' petët:
Shëllirë djathi rreth 1 filxhan
Mendërz të thatë
Hudhra 4-5 thelba
Ujë rreth 2 filxhanë
Gjalpë 3-4 lugë

Arra një dorë

Bëjmë palaçinkat. Zëmë brumin me të gjithë përbërësit dhe i pjekim në tigan, një nga një. Në fillim përgatisim shëllirën e aromatizuar: Pastaj në një tigan veme gjalpin të nxehet pak, shtojmë aty hudhrat e grira, i skuqim lehtë derisa të marrin ngjyrë të artë jo të digjen i hedhim ujin,shëllirën dhe menderzën (nenexhikun) e lëmë të ziejë ca. Marrim një tavë me diametrin e petëve, e lyejmë me gjalpë. Bëjmë gati mbushjen,me djathë të thërrmuar ose gjizën e përzier me kajmak e pak kripë.
Marrim petët, i lagim një nga një, shtrojmë në tavë petën e lagur, djathin, përsëri pak mendërz dhe e spërkasim me arra e kështu me radhë deri sa të mbarojë, e presim në copa dhe i pjekim ne furrë për t’I pjekur për rreth 15-20 minuta në 200 gradë.
 

Postime të reja

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.