Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Qofte Me Spinaq

Lina

NeTeDy.com ?
STAFF
Adm Nt2
Regjistruar më
Tet 30, 2020
Mesazhe
45,731

Qofte Me Spinaq – Të Lehta, Të Shijshme, Të Shëndetshme​



qoftespinaq22-750x500.jpg

Kanë një shije mahnitëse dhe mund të shoqërohen me shumë gatime të tjera. Foto: Flickr

Kjo recetë e qofteve me spinaq është e lehtë për t’u përgatitur.
Kanë një shije mahnitëse dhe mund të shoqërohen me shumë gatime të tjera.
Përgatiten me përbërës që mund të gjenden fare lehtë; djathë i bardhë, bukë të thekur dhe vezë.
Mund t’i shërbeni si një pjatë më vete, ose për të shoqëruar makaronat me salcë domateje.
Duke qenë se shpesh fëmijët nuk e kanë spinaqin të preferuarin e tyre, keni për ta parë që kjo metodë do të kthehet në të parapëlqyerën e tyre.

Mund t’i shoqëroni dhe thjeshtë me pak salcë kosi apo dhe me majonezë të përgatitur në shtëpi.

Përbërësit

500 g spinaq
3-4 lugë gjalpë
2 gota me bukë të thekur të grirë
1 gotë me djathë të bardhë të thërrmuar
Një majë luge çaji me kripë
4 vezë
Gjysmë luge çaji me piper të zi

Përgatitja

Vendosni në zjarr një tenxhere me ujë dhe kur të valojë hidhni gjethet e qëruara dhe të lara të spinaqit.

AgroWeb.org ju këshillon që t’i lini thjeshtë 5 minuta dhe më pas kullojeni duke shtrydhur ujin e tepërt.

Në një tas hidhni spinaqin e ngrohtë dhe gjalpin e zbutur në temperaturë ambienti.
Shtoni bukën e thekur të grirë, djathin dhe nëse dëshironi mund të shtoni gjysmë qepe të grirë, përzjejini mirë që përbërësit të krijojnë një masë homogjene.

Hidhni vezët dhe më pas jepini shije përmes kripës dhe piperit sipas dëshirës suaj.
AgroWeb.org ju këshillon që të kontrolloni njëherë nëse djathi ka kripë, pasi t’i shtoni kripën përbërjes.

Lëreni të qëndrojë përreth 30 minuta, ndërkohë që ngrohni furrën në 200 gradë Celsius.
Përgatisni një tavë duke e lyer me vaj ulliri apo gjalpë.

Me ndihmën e një luge çaji krijoni toptha të vegjël me përbërjen e spinaqit.

Nëse brumi është pak i ngjitshëm, AgroWeb.org ju sugjeron që gjatë punës të njomni duart me pak ujë.

Në një pjatë hidhni pak bukë të thekur, aty do të rrotulloni topthat me spinaq derisa e gjithë sipërfaqja të jetë e mbuluar.

Vendosini në tavë me pak largësi mes tyre.

Futini në furrë për t’i pjekur përreth 15 – 20 minuta, ose derisa të jenë mpiksur.


./AgroWeb.org
 

Postime të reja

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.