Te kjo temë mund te sillni receta per gliko e reçelëra te ndryshme .
Unë po kontrolloja te gjej mos ka ndonjë recetë për gliko nerenxe ne fakt , por nuk gjeta ?
Nëse di ose gjen ndonjë uroj ta sjellë .
*
GLIKO PORTOKALLI
2 kg portokalle
2 kg sheqer
3-4 gota ujë
1 kokërr limon
Përgatitja :
Me anë të një rendeje, qërojmë vetëm sipërfaqen e portokalleve. Dhe i vendosim të gjitha në një enë me ujë të ftohtë. Uji e ndërrojmë 2 herë në ditë, për 2 ditë rresht në mënyrë që ti dali hidhërima.
Pastaj i presim në thela, i bëjmë në formë roleje dhe i kapim me kunja dhëmbësh në mënyrë që të ruajnë formën gjatë zierjes.
Në zjarr vendosim ujin me sheqerin, pasi shurupi fillon të trashet, hedhim portokallet të cilat i lëmë në zjarr për 20 minuta. Më pas fikim zjarrin dhe i lëmë të pushojnë. Këtë proçesë e bëj në mëngjes dhe darkë, per 2 ditë pasi kështu portokalli forcohet dhe mban formën që duam. Herën e fundit që i zjejmë i shtojmë lëngun e limonit. Pasi i heqim nga zjarri, i lëmë pak të ftohen, i heqim kunjat që i kemi vendosur në fillim dhe i fusim nëpër kavanoze.
Unë po kontrolloja te gjej mos ka ndonjë recetë për gliko nerenxe ne fakt , por nuk gjeta ?
Nëse di ose gjen ndonjë uroj ta sjellë .
*
GLIKO PORTOKALLI
2 kg portokalle
2 kg sheqer
3-4 gota ujë
1 kokërr limon
Përgatitja :
Me anë të një rendeje, qërojmë vetëm sipërfaqen e portokalleve. Dhe i vendosim të gjitha në një enë me ujë të ftohtë. Uji e ndërrojmë 2 herë në ditë, për 2 ditë rresht në mënyrë që ti dali hidhërima.
Pastaj i presim në thela, i bëjmë në formë roleje dhe i kapim me kunja dhëmbësh në mënyrë që të ruajnë formën gjatë zierjes.
Në zjarr vendosim ujin me sheqerin, pasi shurupi fillon të trashet, hedhim portokallet të cilat i lëmë në zjarr për 20 minuta. Më pas fikim zjarrin dhe i lëmë të pushojnë. Këtë proçesë e bëj në mëngjes dhe darkë, per 2 ditë pasi kështu portokalli forcohet dhe mban formën që duam. Herën e fundit që i zjejmë i shtojmë lëngun e limonit. Pasi i heqim nga zjarri, i lëmë pak të ftohen, i heqim kunjat që i kemi vendosur në fillim dhe i fusim nëpër kavanoze.