Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Receta e ashures.....

Lina

NeTeDy.com ?
STAFF
Adm Nt2
Regjistruar më
Tet 30, 2020
Mesazhe
45,731


Receta e ashures.....​

-640-0-6057b1be046ed.jpg


Ashurja është një ëmbëlsirë turke që është përgatitur prej kohësh në familjet shqiptare e që tashmë tregtohet dhe blihet me kënaqësi edhe në ëmbëltore. Megjithatë ju mund ta përgatisni në shtëpi për të marrë kënaqësinë e gatimit, por edhe për të pasur garancinë e shijes optimale.
Kjo është receta e plotë e ashures.

Përbërësit :

Për 4 persona
300 gr grurë për ashure (grurë të rrahur)
100 gr sheqer të bardhë ose kafë
100 gr arra
100 gr bajame
100gr lajthi
50 gr rrush të thatë
3-4 fiq të thatë
3-4 karafila
Disa kokrra shegë për zbukurim (sipas dëshirës)
2 lugë të vogla kanellë
2-3 lugë niseshte (sipas dëshirës)
Pak kripë

-640-0-6057b1be6b27a.jpg


Hapat:

1 Vendosim rrushin e thatë në një enë me ujë të ngrohtë për 15 minuta që të zbutet.

2. Lajmë mirë grurin dhe e ziejmë në zjarr të ngadaltë me rreth 2-2.5 l ujë derisa të zbutet plotësisht.

3. I shtojmë sheqerin, pak kripë, rrushin e thatë të shtrydhur nga uji i tepërt, fiqtë e thatë të prerë hollë, kanellën, karafilin dhe arrat e grira duke hequr mënjanë disa për zbukurim.

4. Në këtë moment, mund të lëmë që lëngu i ashures të trashet vetë duke rritur kohën e zierjes dhe duke e përzier vazhdimisht, apo të shtojmë pak niseshte të tretur në ujë të ngrohtë, për të reduktuar kohën e përgatitjes.

5. E lëmë në këtë mënyrë të ziejë edhe për pak minuta dhe e shpërndajmë ashuren në tasa duke e spërkatur sipër me pak kanellë, disa kokrra shegë dhe me arrat e mbetura.

6. E vendosim në frigorifer dhe e konsumojmë të ftohtë.
-640-0-6057b1bec4a00.jpg


 

Postime të reja

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.