Si të parandalojmë rinisjet e padëshirueshme të linux

Pansophia

Themelues i forumit NETEDY
Kontributor
Mesazhe
465
Programi quhet Molly Guard dhe shërben për të vetëndaluar komandat reboot, shutdown, poweroff, coldreboot ose encore halt.
Për ta vënë në punë është shume e lehtë mjafton kjo komande për ta vendosur në sistem apt install molly-guard.
Pastaj nëse provoni komandën reboot do ju shfaqet mesazhi i mëposhtëm

[email protected]:/# reboot
W: molly-guard: SSH session detected!
Please type in hostname of the machine to reboot:


Mjafton të shtypni ENTER ose CTRL+C që të mos pranoni urdhërin e dhënë më lart me komandën reboot.
Me pak fjalë mbaruan rinisjet e ashpra dhe të paparashikuara në Linux.
 

Chat Shqip, Njohje Online

Behuni pjesë e platformës së njohjeve online! Netedy është platforma e chatit më e madhe shqipfolëse! Aty ku mundesia për tu njohur me Vajza & Djem eshte bërë me e thjeshtë!

CoVid-19 [ALB]

Top