Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Trileçe

Trileçe​


8c54521b 7750 49b3 8c0c 176a70f8daee

lg.php



4 kokrra vezë
6 lugë sheqer
10 lugë miell
2 luge çaji pluhur pjekës
500 ml. qumësht
200 ml. pana
4 lugë qumësht të kondesuar
Për karamelin:

2 gota ujë
2 gota sheqer
2 lugë niseshte

Rrahim vezët me sheqerin derisa të bëhen shkumë. Shtojmë miellin, pluhurin pjekës dhe trazojmë. E shtrojmë në një tavë me letër pjekje dhe e pjekim për 15 min në 200 gradë.

Me pas e shpojmë me një shkop.

Përgatisim një masë me qumështin, qumeshtin e ëmbël, dhe panan. Presim sa ta perthithi keku dhe shtrojmë karamelin nga lart.

Për karamelin, në një tenxhere shkrijmë një gotë sheqer deri sa të karamelizohet. Në një tas shkrijmë gotën tjetër me sheqer, niseshten dhe ujin. E shtojmë te sheqeri i shkrirë me ngadalë, nga një garuzhde duke trazuar dhe e ziejmë 5 minuta. E lëmë të ftohet pak dhe ia shtojmë kekut lart. E presim pasi të jetë ftohur dhe masa të ketë ngrirë.
 

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.