“Update for Samsung”, aplikacioni i cili arriti të mashtroj 10M përdorues

CIBOX

Management team
Staff member
ADMIN
Kontributor
Sep 30, 2018
184
307
63
127.0.0.1
“Update for Samsung”, aplikacioni i cili


Ekspertët zbuluan një program rreth një mashtrimi në Google Play, të quajtur “Updates for Samsung”, që u shkarkua nga dhjetë milion përdorues që paraqet si përditësimin e firmware.
Mbi dhjetë milionë përdorues kanë instaluar një aplikacion të rremë Samsung me emrin “Updates for Samsung” që paraqet përditësime të firmware. Aplikacioni përcjell përdoruesit në një ofertë të internetit dhe duke i thëne për të bërë një pagesë rreth shkarkimeve të firmuerëve.

Numri i madh i instalimeve për aplikacionin tregon interesin e madh të përdoruesve në marrjen e përditësimeve të firmwareit për të përmirësuar përformancën e pajisjeve të tyre.Aplikacioni “Updates for Samsung” premton të mbajë pajisjet gjithmonë të përditësuara.

Ekspertet zbulua gjithashtu se faqja kufizon shpejtësinë e shkarkimeve falas në 56 KB/s, dhe disa shkarkime falas të firmware ndërpriten për shkak të skadimit të afatit. Operatorët e ndalin me qëllim shkarkimin e Aplikacionit në përpjekje për t’i shtyrë përdoruesit të marrin abonime me pagesë për shkarkimet e firmware. Një abonim vjetor për shkarkime të firmware të Samsung kushton 34,99 dollarë, aplikacioni kërkon informacione për kartën e kreditit.
Aplikacioni gjithashtu pretendon të ofrojë zhbllokimin e kartës SIM për çdo operator të rrjetit, duke filluar nga 19,99 $, gjithashtu, në këtë rast, duke anashkaluar pajtimin në GooglePlay për pagesën.
 

Chat Shqip, Njohje Online

Behuni pjesë e platformës së njohjeve online! Netedy është platforma e chatit më e madhe shqipfolëse! Aty ku mundesia për tu njohur me Vajza & Djem eshte bërë me e thjeshtë!