Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Musaka klasike

Lina

NeTeDy.com ?
STAFF
Adm Nt2
Regjistruar më
Tet 30, 2020
Mesazhe
45,731
Musaka klasike

Përbërësit

PËR 6 PERSONA

500 gr patëllxhanë të prera në feta
½ kg kimë viçi
400 gr domate të konservuara
1 qepë e prerë hollë
Pak hudhër
½ filxhan çaji djathë kaçkavall të grirë
10 lugë gjelle vaj ulliri
kripë
piper
Rigon
1 dozë salce beshamel (shih Salca beshamel)

Hapat
I skuqim patëllxhanet në tigan në vaj të nxehtë
Në vazhdim i shtrojmë në tepsinë ku do të pjekim musakanë
Në vazhdim, përgatisim kimën
Skuqim qepën, hudhrën dhe kimën në vaj ulliri
E rregullojmë me kripë, piper e rigon dhe shtojmë domatet e konservuara
E përziejmë dhe e lëmë të gatuhet në zjarr mesatar derisa të thithë lëngjet e veta
Në vazhdim, e shtrojmë masën mbi patëllxhane
Përgatisim beshamelin, e hedhim në tepsi derisa të mbulohet mirë dhe e spërkasim me djathë
Pjekim musakanë në 180° Celsius, derisa të marrë ngjyrë

74677
 
E qaj kte ushqimin,musaka grek dmth

po @Dalina ben mire te hapesh nje teme ku shprehen aneataret me recetat e veta,jo te gjith temen per musaka vetem??
 
Musaka klasike

Përbërësit

PËR 6 PERSONA


500 gr patëllxhanë të prera në feta
½ kg kimë viçi
400 gr domate të konservuara
1 qepë e prerë hollë
Pak hudhër
½ filxhan çaji djathë kaçkavall të grirë
10 lugë gjelle vaj ulliri
kripë
piper
Rigon
1 dozë salce beshamel (shih Salca beshamel)

Hapat
I skuqim patëllxhanet në tigan në vaj të nxehtë
Në vazhdim i shtrojmë në tepsinë ku do të pjekim musakanë
Në vazhdim, përgatisim kimën
Skuqim qepën, hudhrën dhe kimën në vaj ulliri
E rregullojmë me kripë, piper e rigon dhe shtojmë domatet e konservuara
E përziejmë dhe e lëmë të gatuhet në zjarr mesatar derisa të thithë lëngjet e veta
Në vazhdim, e shtrojmë masën mbi patëllxhane
Përgatisim beshamelin, e hedhim në tepsi derisa të mbulohet mirë dhe e spërkasim me djathë
Pjekim musakanë në 180° Celsius, derisa të marrë ngjyrë

View attachment 74677
Ama kseris na ftiaxeis afto k pasticio tha sou kano protasi gamou ?
 
E qaj kte ushqimin,musaka grek dmth

po @Dalina ben mire te hapesh nje teme ku shprehen aneataret me recetat e veta,jo te gjith temen per musaka vetem??

Perse jo te bejme dicka te tille
 
Me e drejt e me mire eshte te hapet nje teme per te gjitha ushqimet,e te gjith anetaret te postoj recetat e veta them?

Kuptova do e hap nje teme te tille
 

Postime të reja

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.