Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.

  • PËRSHËNDETJE VIZITOR!

    Nëse ju shfaqet ky mesazh do të thotë se ju nuk jeni regjistruar akoma. Anëtarët e rregjistruar kanë privilegjin të marrin pjesë në tema të ndryshme si dhe të komunikojnë me anëtarët e tjerë. Bëhu pjesë e forumit Netedy.com duke u REGJISTRUAR këtu ose nëse ke një llogari KYCU. Komunikim alternative i ketij forumi me vajza dhe djem nga te gjithe trevat shqiptare? Hyr ne: CHAT SHQIP.

Musaka klasike

Lina

NeTeDy.com ?
STAFF
Adm Nt2
Regjistruar më
Tet 30, 2020
Mesazhe
45,731
Musaka klasike

Përbërësit

PËR 6 PERSONA

500 gr patëllxhanë të prera në feta
½ kg kimë viçi
400 gr domate të konservuara
1 qepë e prerë hollë
Pak hudhër
½ filxhan çaji djathë kaçkavall të grirë
10 lugë gjelle vaj ulliri
kripë
piper
Rigon
1 dozë salce beshamel (shih Salca beshamel)

Hapat
I skuqim patëllxhanet në tigan në vaj të nxehtë
Në vazhdim i shtrojmë në tepsinë ku do të pjekim musakanë
Në vazhdim, përgatisim kimën
Skuqim qepën, hudhrën dhe kimën në vaj ulliri
E rregullojmë me kripë, piper e rigon dhe shtojmë domatet e konservuara
E përziejmë dhe e lëmë të gatuhet në zjarr mesatar derisa të thithë lëngjet e veta
Në vazhdim, e shtrojmë masën mbi patëllxhane
Përgatisim beshamelin, e hedhim në tepsi derisa të mbulohet mirë dhe e spërkasim me djathë
Pjekim musakanë në 180° Celsius, derisa të marrë ngjyrë

74677
 
E qaj kte ushqimin,musaka grek dmth

po @Dalina ben mire te hapesh nje teme ku shprehen aneataret me recetat e veta,jo te gjith temen per musaka vetem??
 
Musaka klasike

Përbërësit

PËR 6 PERSONA


500 gr patëllxhanë të prera në feta
½ kg kimë viçi
400 gr domate të konservuara
1 qepë e prerë hollë
Pak hudhër
½ filxhan çaji djathë kaçkavall të grirë
10 lugë gjelle vaj ulliri
kripë
piper
Rigon
1 dozë salce beshamel (shih Salca beshamel)

Hapat
I skuqim patëllxhanet në tigan në vaj të nxehtë
Në vazhdim i shtrojmë në tepsinë ku do të pjekim musakanë
Në vazhdim, përgatisim kimën
Skuqim qepën, hudhrën dhe kimën në vaj ulliri
E rregullojmë me kripë, piper e rigon dhe shtojmë domatet e konservuara
E përziejmë dhe e lëmë të gatuhet në zjarr mesatar derisa të thithë lëngjet e veta
Në vazhdim, e shtrojmë masën mbi patëllxhane
Përgatisim beshamelin, e hedhim në tepsi derisa të mbulohet mirë dhe e spërkasim me djathë
Pjekim musakanë në 180° Celsius, derisa të marrë ngjyrë

View attachment 74677
Ama kseris na ftiaxeis afto k pasticio tha sou kano protasi gamou ?
 
E qaj kte ushqimin,musaka grek dmth

po @Dalina ben mire te hapesh nje teme ku shprehen aneataret me recetat e veta,jo te gjith temen per musaka vetem??

Perse jo te bejme dicka te tille
 
Me e drejt e me mire eshte te hapet nje teme per te gjitha ushqimet,e te gjith anetaret te postoj recetat e veta them?

Kuptova do e hap nje teme te tille
 

Theme customization system

You can customize some areas of the forum theme from this menu.

Choose the color combination according to your taste

Select Day/Night mode

You can use it by choosing the day and night modes that suit your style or needs.

Welcome to the forum 👋, Guest

To access the forum content and all our services, you must register or log in to the forum. Becoming a member of the forum is completely free.